Content Creatie

Wat heb je aan social media, als je niks hebt om te posten? En wat heb je aan een website waar geen tekst op staat? Zonder content kom je niet ver. Ze zeggen daarom ook wel: content is king.

Content creatie kan veel tijd in beslag nemen, omdat bedrijven vaak niet goed weten waar ze over moeten schrijven en waar ze het beeldmateriaal vandaan kunnen halen. Daarnaast neemt content creatie tijd in beslag die ten koste gaat van belangrijkere zaken, zoals het draaiende houden van de zaak.

Social Media Huis kan deze taak van je overnemen, zodat jij je tijd ergens anders aan kunt besteden, maar jouw contentmarketing toch goed voor elkaar is.

 

Wat betekent content marketing?

Het woord content betekent letterlijk ‘inhoud’. Content is dus de inhoud van jouw website of social media post. Het is een veelomvattend begrip: video is content, afbeeldingen zijn content, tekst is content en zelfs kleuren zijn content.

Met contentmarketing zorg je ervoor dat alle content die je maakt direct of indirect iets oplevert; jouw content enthousiasmeert, informeert of sporen de lezers aan tot aankoop.

 

Een voorbeeld: je landt op een website met teksten waarin hier en daar een spelfout staat. Ook zinnen lopen niet lekker en het vormgeving van de website ziet er wat verouderd uit. Zou je hier een aankoop doen? Dat denk ik niet.

 

Een goed verzorgde website met een goede contentstrategie zorgt ervoor dat bezoekers jou en je bedrijf vertrouwen en hun zuurverdiende geld bij jou willen uitgeven. Daarnaast zijn zij met kleine psychologische aspecten over de drempel te tillen. De positie, kleur of tekst van een button op de website of een bepaalde zinsopbouw in een Facebookpost kan de bezoeker net dat zetje geven om bij jou een aankoop te doen of contact met je op te nemen.

 

Content creatie door Social Media Huis

We begrijpen maar al te goed dat je geen tijd en/of kennis hebt om aan contentmarketing te doen, terwijl het wel super belangrijk is om goed doordachte content te creëren dat wat oplevert. Daarom neemt Social Media Huis graag die zorg uit handen.

 

Social media posts (beeld & tekst)

De minst effectieve manier om social media in te zetten is om berichten te plaatsen ‘omdat het moet’ of wanneer je herinnert dat ‘je nog wat moet posten op vandaag’. Deze content is vaak niet relevant, overhaast geplaatst of incompleet. Helaas wordt deze methode in de praktijk vaak wel gehanteerd. Social Media Huis kan de social media content creatie voor je verzorgen, waardoor je in beeld blijft bij je doelgroep met leuke, relevante en conversieverhogende berichten.

 

Blogs (SEO proof)

Blogs zijn een perfecte manier om de bezoekers van je website te informeren of te entertainen. In deze blogs laat je bijvoorbeeld zien hoeveel kennis je in huis hebt om het vertrouwen van de lezer te winnen of vertel je ze leuke weetjes die zij kunnen vertellen aan hun vrienden. Om deze blogs goed vindbaar te maken in zoekmachines, is het belangrijk rekening te houden met Search Engine Optimization (SEO). De blogs die Social Media Huis voor je schrijft zijn interessant, leuk om te lezen en SEO proof.

 

Landingspagina’s (SEO proof)

Een landingspagina is er nadrukkelijk op gericht dat bezoekers vanuit een zoekopdracht of andere media (zoals Facebook) landen op die specifieke pagina. Goede landingspagina’s zorgen ervoor dat lezers vinden wat ze zoeken, nadat ze hebben doorgeklikt vanuit een advertentie of een social media post. Nadat ze de informatie hebben vergaard, motiveert de landingspagina om tot actie over te gaan. Ook hier is SEO erg belangrijk om de landingspagina goed vindbaar te maken in zoekmachines.

 

Wanneer je jouw content creatie door Social Media Huis laat verzorgen, bespaar je niet alleen veel tijd, maar weet je ook dat jouw content doordacht, correct, SEO proof en conversieverhogend is!

 

Ben je benieuwd wat Social Media Huis voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op.